Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 3 common:people_all_forms

"Місяць цифрової грамотності"

Date: 11 листопада 2021 о 09:48, Refreshed 11 листопада 2021 о 10:07
115 views

про участь у інформаційній компанії

XEPC OHCЬKA  ОБЛАСНА  ДЕРЖАВ НА  АДМІНІСТРАЦІЛ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ I НАУКИ

вул. Морська, 13, м. Херсон, 73000, тел/факс (0552) 45-52-96 e-mail: up-osvit@khoda.gov.ua, www.uon.ks.ua

Код СДРПОУ 38594843

Керівникам місцевих органів управління освітою

Директорам закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування

 

Про участь у інформаційній кампанії

«Місяць цифрової грамотності"

Управління освіти i науки обласної державної адміністрацїі звертаеться з проханням долучитися до масштабної інформаційної кампанїі “Місяць цифрової грамотності”, яка триватиме з 01 по 30 листопада 2021 року, та повідомляс наступне.

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 471, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може ïx вільно набути» та з метою навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки, Міністерство цифрової трансформації (далі — Мінцифри) запустило національний проскт з цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта. Проскт охоплюс національний портал з розвитку цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua) з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

03 березня 2021 року була прийнята Національна концепція розвитку цифрових компетентностей до 2025 року, затверджена Розпорядл‹енням Кабінету Міністрів Украіни № 167-p. (h s://си 1 / bKSA4M).

Концепція розвитку цифрових компетентностей до 2025 року окреслюе виклики    стосовно     розвитку     цифрових     компетентностей      в    украінському суспільстві,                    визначас     шляхи        ïx   подолання    та   очікувані    результати    від ïi впровадження,    закладас   підгрунтя   для   створення    націонапьної    стратегії та стратегічного плану дій щодо розвитку цифрових компетентностей у суспільстві. Також,   Мінцифри   оприлюднила      Рамку   цифрової     компетентності для громадян України ( https://bit.ly/3rBs8KL). Рамка цифрової компетентності дпя громадян Украі’ни — це інструмент, створений для того, щоб покращити рівень

цифрових компетентностей українців, допомогти та плануванні освітніх ініціатив, спрямованих на підвищення рівня цифрової грамотності та практичного використання засобів i сервісів IT-технологій конкретними цільовими групами населення.

 

Для створення Національної стратегіі розвитку цифрових навичок i компетентностей в Україні, відповідно до европейського досвіду, та розроблення методології проведения досліджень з питань розвитку цифрових навичок та цифрових компетентностей 13 травня 2021 року Мінцифри запустило Цифрограм

  1. За основу для Цифрограм 2.0 було взято адаптовану Рамку цифрових компетентностей для громадян України, яку було створено українськими експертами на основі свропейської концептуально-еталонної Рамки цифрових компетентностей для громадян CC (DigComp 2.1.). Завдяки цьому в тесті визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за шістьма сферами:
          1. Основи комп’ютерної грамотності.
          2. Інформаційна та медіаграмотність — вміння працювати з даними.
          3. Створення цифрового контенту.
          4. Комунікація i взасмодія у цифровому суспільстві.
          5. Безпека у цифровому середовищі.
          6. Вирішення технічних проблем — навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.

      Проходження тестів надас можливість кожному громадянину дізнатись особисто свій рівень цифрової грамотності та безоплатно отримати відповідний сертифікат про проходження тесту.

      Також Україна першою в Свропі запустила безоплатний тренувальний модуль навичок володіння комп’ютером «ICDL Український цифровий громадянин» ( https://osvita.diia.яov.ua/digigram ). Intemational Computer Driver Licence (ICDL) — це сертифікація, що дозволяс людям засвідчити свої навички роботи з комп'ютером за міжнародним стандартом. Якість i репутація ICDL грунтуються на понад 20-річному досвіді надання сертифікаційних програм. Сертифікація ICDL доступна в понад 100 країнах. Це мережа з понад 20 000 тестових центрів, що забезпечус понад 70 млн сертифікаційних тестів для 16 млн людей у всвому світі.

      Просимо запросити долучитнся навчальні заклади області до Місяця цифрової грамотності та в рамках нього провести такі активності:

      1. Забезпечити    ознайомлення    із  платформою     Дія. Цифрова освіта - https://osvita.diia.яov.ua/     (школярів)      та     Всеукраїнська      Школа     Онлайн https://lms.e-school.net.ua/ (вчителів та школярів) з проханням заресструватися на платформах.
      2. Організувати перегляд хоча 6 одного освітнього серіалу чи складання Цифрограм вчителями та школярами старших класів.

      Рекомендовані освітні серіали:

      «Основи кібергігісни» (https://osvita.diia.яov.ua/courses/cyber-hyяiene) курс, покликаний допомогти засвоїти базові принципи кібергігіени та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак.

      «Кіберняні» (htt s://os ita diia о ua/cou ses/c be а ),   який   допоможе дізнатись, як мінімізувати ризики втрати вашої приватної, чутливої інформації.

      Як попередити кібератаку a6o кібершахрайство та як швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися.

      «Обережно! Кібершахраї», що навчить, як захиститись від кібершахрайства з сім-картою (https://osvita.diia.яov.ua/courses/aПention-cyber-fraudsters).

      Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті», який допоможе дізнатись, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок,                                                                   сексуального                                    насильства

      s://osvita.diia.  ov.ua/courses/serial-dl a-batkiv-onla  -be   ekadite ).

      «Електронний підпис» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signaШre), що навчить використовувати всі можливості та отримувати дедалі більше послуг зі свого смартфона чи комп’ютера за допомогою електронного підпису.

      Для вчителів буде дуже корисним новий освітній серіал «Карантин: онлаин-сервіси для вчителів         s://osvita.diia. ov.ua/courses/online-services-for- teachers), який розповість про алгоритми та комунікацію вчителів i учнів на період дистанційного навчання, а також набір сервісів i специфіку ïx використання для вчителів, зокрема: Google Classroom, Microsoй Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber та інші.

      Kypc навчить:

      користуватися онлайн-сервісами; створювати відеоконференцїі; створювати контрольні роботи;

      За результатами просимо 01.12.2021 надати звіт з проведених активностей у рамках Місяця цифрової грамотності на електронну адресу osvita.nauka.oda@gmail.com згідно Додатку (додасться).

      Розмістити на сайтах навчальних закладів посилання на сайти Дія. Цифрова освіта та Всеукраїнська Школа Онлайн.
      • створювати віртуальну вчительську;
      • контролювати виконания завдань;
      • збирати файли з роботами;
      • ставити оцінки онлайн;
      • надавати консультацїі учням;
      • комунікувати з учнями;
      • використовувати соціальні мережі.

       

Comments:
Only authorized users can leave comments.